Halloj! Jag tänkte bara göra en liten uppdatering och säga att arbetet fortsätter trots att världen är lite upp-och-ner! Just nu jobbar jag mycket på ett av mina egna favoritprojeket: Wildia och Felix. Det är en 3D animerad kortfilm som kommer landa på ca 2,5 minuter. Det är utan vidare det största projektet jag har jobbat på, speciellt eftersom jag gör alla delar själv.

Den produceras i Cinema 4D och jag har snart animerat halva filmen. Jag lär mig fantastiskt mycket och en av de största lärdomarna än så länge är att jag har varit alldeles för slarvig med min ”skissfilm”. Det är filmen som man tar fram för att se hur lång tid allt tar och att allt flyter. Hade jag lagt lite mer tid där hade jag kunnat undvika endel dyra missar. Animation (och film produktion generellt, antar jag) är nog lite som när man målar: man måste göra grundarbetet rätt för att resultatet ska bli bra. Spackla noggrant så du slipper slipa så in-i-bengen sen.

Hur som helst: Jag gissar att den kommer vara klar typ till augusti, men det beror ju på så enormt mycket andra saker också.

Här bjuder jag på en liten designskiss på exteriören på Wildias hus som en liten sneek-peek. Vill ni se mer av processen och vad som händer bakom kulisserna eller vill ni bara bli överraskade när filmen är klar? Svara på sociala media och håll er friska!