(Läs den länkaren längst ner/ Read it at the links below) 

Det började som ett julklappsprojekt till familjen, sedan spårade det ur, som det gör ibland. Jag ville ge min familj en liten fin berättelse i julklapp. Historien om Göran, Dolly och Zi skrev jag för ett par år sen men gillade den jättemycket. Dock när jag läste den igen så var den så fruktansvärt dåligt skriven att jag behövde skriva om den. Men istället istället för att bara skriva om de kombinerade jag det med att jag varit inne i ett ritstim på sistone. Kul tanke föddes helt enkelt!

Sen behövde jag ju skriva ut den och funderade länge på om jag ritar all ex för hand, skriver ut hemma och binder men sen slog det mig, det är ju det här jag jobbat med i 25 år så varför inte trycka ut den på rikigt, så man kan vara lite stolt över slutfinnishcen också? Sagt och gjort så tryckte jag upp serietidningen i 30 ex och signerade allihop. Den är 16 sidor i A5 och jag har som julhälsning till mina stamkunder, julklapp till familjen (dom är också stamkunder, om vi ska vara ärliga) och så hoppas jag dra in några kronor till välgörenhet.

Om du vill ha en så kan du nämligen Swisha minst 50 kr till Naturskyddsföreningen eller Unicef och skicka en skärmdump till mig via någon social media så lägger jag en på posten! Först till kvarn gäller! Jag har ca 10 ex kvar. Alla exen är signerade och det finns bara 30 i hela världen i denna första (och förmodligen enda) upplaga. 

Lite nördigt om processen:

Jag skrev själva historien för ett par år sedan. Jag minns inte vad inspirationen till den var men jag gillade tanken på mötet mellan dom här två (tre) karaktärerna. När jag sedan hade bestämt mig för att göra det som en serie tidning började jag bryta ner storyn på PostIts i rutor. Sedan placerade jag ut PostIts:arna på 16 sidor och försökte ta hänsyn till det mesta. När det var klart skissade jag ut alla sidorna på papper med blyerts då det är det medium jag faktiskt är mest bekväm med. Därefter scannade jag sidorna och ritade rent dem i Procreate på paddan. Pratbubblor och likande la jag sedan på i InDesign och gjorde till tryck och läs pdfer.

En av de roligaste sakerna med projektet som jag blev förvånad över att jag tyckte var så roligt var typsnitten. Förlåt nördigheten men ändå. Jag jobbar ju med typsnitt hela dagarna, men sällan dem jag får välja och att få jobba med typsnitt som ser ut som ”riktiga” serietidningar var fantastiskt kul. Typsnittet i pratbubblorna heter CCMeanwhile och är ett Adobetypsnitt. 

Hoppas ni gillar min lilla berättelse! Ha en fantastisk jul och ett fantastiskt nytt år!  

Läs serietidningen här:

Svenska

Read the comic in English