Tidigare animationer från Make Believe Studios. 

Jag använder ett flertal tekniker för att berätta historien om en karaktär, en produkt, ett varumärke eller lära ut något. Jag har erfarenhet inom 3d animation, 2d animation och stop motion. Filmerna kan användas till kampanjer, informationsfilmer eller rörligt content för sociala medier. Jag kan hjälpa till med hela kedjan, från manus till slutförande och formatanpassning.

En animation kan användas för att hälsa kunderna god jul, påsk eller sommar, ta kampanjen eller packshoten på produkten till en ny nivå eller för att förklara ett komplext skeende på ett enkelt sätt. Filmen kan till exempel användas i sociala medier eller på er hemsida. Det kan vara en enkel illustration eller logga som får lite liv eller komplett 3d.

Olika teknik för olika ändamål

Jag använder mig av tre olika animationstekniker, dessa kan dessutom kombineras beroende på vad man är ute efter. Tillexempel är 2D animation perfekt när man ska göra infographics medan 3D är perfekt när man ska visa fotorealistiska produkter eller avancerade karaktärsanimationer, alla tre tekniker passar utmärkt för fantasifulla kortfilmer. 

2D animation. Vanliga användningsområden kan vara allt från infograpics, motion graphics, pedagogiska filmer till kortfilmer.

Det snabbaste och därför billigaste sättet att animera.

3D animation. Vanliga användningsområden kan vara allt från teknisk animation av produkter, karaktärsanimationer och effekter.

Fantastiskt resultat och precis allt är möjligt, från fotorealistiskt till fantasifullt till abstrakt.

Stop Motion. Man skapar allt på riktigt ofta i lera och tar ett foto, flyttar det lite, tar ett foto osv. Kan användas till vad som helst.

Relativt resurskrävande, vansklig produktion där man inte enkelt kan justera i efterhand på samma sätt som de andra teknikerna men det har något visst, något ”je ne sais quoi”. 

Processen

Alla projekt är ju såklart olika, beroende på kundens behov, möjlig tidsåtgång och teknik, här har jag skrivit ner en liten ungefärlig process där varje steg stäms av med dig som kund. Steg 1-4 är samma oavsett teknik, sedan skiljer det sig åt.

 1. Först behöver vi en idé och ett manus, om ni inte redan har det så kan jag hjälpa till med det. 
 2. Jag ritar ett storyboard så vi är överens om vad som ska vara i bild
 3. När storyboarden är klar sätter jag ihop den till en Animatic, storyboarden blir till en skissfilm, så vi kan kolla timing och ljud. 
 4. Art Direction: Vi sätter stilen, tekniken och utseendet för filmen, tar fram bland annat karaktär och miljöer.
 5. Skissanimation en sk blockanimation som är ganska grov men man börjar nu få en ganska bra uppfattning om hur filmen kommer att bli. 
 6. Slutlig animation för godkännade.
 7. Rendering (endast vid 3d projekt) det som tidigare bara funnits som algoritmer i 3d programmet, blir till bilder och nu ser vi resultatet.  
 8. Effekter. Nu lägger vi på det lilla extra, slutställer färger, lägger på effekter mm. 
 9. Klippning, filmen klipps ihop och ljudläggs. (Jag gör även enklare ljudläggning.)
 10. Leverans, jag levererar den färdiga och ljudsatta filmen på det sätt som vi kommit överens om.

Exempel på animationer jag kan hjälpa till med

 • Allt från något enkelt till sociala medier, tillexempel en logga och text som rör sig i det aktuella varumärkets manéer.
 • Infographics, samla massa information och presentera pedagogiskt.
 • Teknisk eller pedagogisk, visuellt förklara ett skeende eller en teknik.
 • Reklamfilm (packshot) slutet av reklamfilmen som visar produkten. (Läs mer på sidan om visualiseringar
 • Reklamfilm (helt animerad).
 • Kortfilm med handling. Till exempel en julfilm eller liknande.