Kalendern fylls på med kunduppdrag, nätverksträffar, inspiration och möten. Och egna projekt!

De första veckorna som frilans har varit fantastiska. Jag började med att ta fram lite portfolios (check it out!) och jag har redan hunnit sitta hos kund (Stockholmsmässan) på två olika projekt. Jag har gjort om en logga till 3D och så har jag jobbat på en förstudie för ett större projekt.

Jag har haft roliga möten med helt nya affärskontakter angående framtida projekt och tagit fram ett säljmaterial för produktvisualisering i 3D, om du vill se det före alla andra så hör av dig!

Den här veckan har jag dessutom haft möjlighet att jobba med min egen film, en av anledningarna till att jag ville börja frilansa. Är så nöjd med att jag är helt klar med manus, storyboard och det mesta av designarbetet. Om någon vill kika och komma med input, speciellt vad gäller hela historien så hör av er. Vill gärna ha flera åsikter!

På ett annat men liknande ämne så har jag sett Frost 2, rekommenderas varmt! Blir så himla glad när jag ser hur många som är med i en sån jätteproduktion, man får lite distans till sin egna insats och framförallt förståelse för varför det tar sån jäkla tid. Jag är så otålig, jag vill publicera med en gång! Men ett steg i taget, nu är det dags att börja bygga i 3D!

Efter funderingar i många månader så har jag kommit fram till att filmen (som har arbetsnamnet Lena och Felix) kommer att göras i Cinema 4D. ”Men Lotta, du har ju inte jobbat i Cinema på flera år! och inte mycket då heller!” Nä, det stämmer! Hur tänker jag då? Jag föredrar ju 3d Studio Max, men det finns inte till Mac. Så Maya då? Asbra program men lite åt det dyrare hållet. Då är Cinema ca en tredjedel av priset! Även om jag lägger till en renderare.

Sen är det lite som när man köper kamera tänker jag; ”vilken ligger bäst i handen”? är ju det som det handlar om till sist. Jag känner spontant att jag kommer ”instinktivt” lite bättre överens med Cinema som dessutom har kopplingen till After Effects, det ska jag kika närmare på också.

Så här händer det grejer vill jag lova! Är lite upprymd över att jag får börja bygga nu! Tjohoo!

Nu kör vi vidare!