Det har varit en hektisk helg med föreläsningar, bio, Antikmässan och roadtrip. I fredags var vi på en artist talk på Fotografiska med Nick Brandt och det var faktiskt en hel del jag tog med mig därifrån, förutom den fina boken.

1. Djurens habitat försvinner fortare än man vågar föreställa sig.

2. Hans senaste projekt ”This Empty World” (se bild på boken nedan) är för mig verkligen en inspiration. Inte bara för att han belyser en viktig fråga och skapar fantastiska bilder utan för att han har vågat ändra hela sitt tillvägagångssätt. Från att ha varit en svartvit film fotograf så har han gått över till byggda scener, digitalt, färg och sätter samman bilder i Photoshop. (men de är fotade på samma ställe, bara vid olika tidpunkter.) Att fullständigt byta teknik men ha kvar sin konstnärliga vision är riktigt modigt. Som någon sa: det är utan för sin komfortzon som man växer. Jag personligen gör bara snabba visiter dit.

3. På en av frågorna från en ung student så svarade han att oavsett uppdrag så måste man se till att det är bilder som betyder något för en själv. Gör man det som är viktigt för en själv så kan det vara viktigt för någon annan, om inte har man åtminstone gjort något som är viktigt för en själv.

En riktigt bra artist talk tycker jag, inspirerande på många sätt.

På Antikmässan köpte jag en bok med/om Jenny Nyström, också den mycket inspirerande!

Jag fyndade också en pytteliten flaska. Jag tänkte ju nämligen köpa ett macroobjektiv till pappas Bladare men jag har inte råd… Så jag hittade efter rekommendation lite närbildslinser från Dörr och efter att ha fått tillbaka resultatet från Team Framkallning kan jag konstatera att de fungerar! Det är lite som att sätta ett förstoringsglas framför objektivet. Dom passar inte i gänga och sånt, funderade länge på hur jag skulle fästa dem men insåg när jag testade att det fungerar bra att hålla i dem helt enkelt, då är det heller inte värsta projektet att byta och man blir av med latmasken lite.

En annan sak man blir inspirerad av är ju att solen tittar fram ibland och att dagarna blir påtagligt längre! Nu är det lite sol på morgonen när man går till jobbet, inte bara mörkt heeeela tiden. Så idag var vi på en liten fotonad vid Flatenbadet, jag hade många fototankar och det tog tid innan jag hittade min favoriter, inser att jag gillar det där med abstrakt väldigt mycket.