Jag har haft sån sjuk 3d abstinens på sistone, så förra fredagen signade jag upp mig på maya i en månad. Det kostade knark så klart (2800 sek) men jag var bara tvungen. Jag hade en idé som surrade i mitt huvud och den behövde ut.

Första helgen gjorde jag karaktären, scenen, riggningen, dag två började jag animera. Det gick både bättre och sämre än jag hade hoppats. Youtube har gått varmt, då jag inte animerat i Maya sedan Dackefejden (nåja, 2001). Helgen som gått har gått åt rendering. Jag drog igång den på fredagen och den var klar på eftermiddag på måndagen, min stackars dator har verkligen fått slita.

Jag har hela tiden haft en jävel på varje axel, på den ena sitter perfektionisten och på den andra realisten som vill vidare. Ingen av dem är något helgon. Perfektionisten har akut ångest över resultatet medan realisten säger att ”det är fan 20 år sedan du gjorde detta sist. Kolla på allt du lärt dig och hur mycket lättare det är nästa gång.” Jag blir sjukt taggad på att sätta igång med nästa direkt, har ju bara en månad på mig. Har en lista med bilder och filmer jag vill göra.

Dessutom vill jag ju göra saker att 3d printa. Det är ju bara skicka iväg nu för tiden, man kan få grejerna i allt från plast till titan till 18k guld. 😲 Sååå roligt. Gäller bara att välja vad man ska göra först. Får kanske plocka fram min gamla projektprioriteringsmatris.