Det här var ett sånt där projekt jag gillat extra mycket. (Eller jag gillar alla mina projekt, annars skulle jag ju inte göra dem) men det var skönt i sin begränsning. Animationen är bara 100 frames (ca 4 sekunder) och jag kunde göra den från start till slut på en helg. Riktigt roligt.

Jag började på bussen för någon vecka sedan, med ett storyboard för att klottra ner idén. Det handlade om att jag ville lära mig processen att få material från ett 3d program och integrerat med film.

Från början var det en liten tjejkaraktär, men det fick ändras till en liten robot, det var inte läge att lära sig ansiktsanimation i Maya, det får bli en annan gång. Av oklar anledning har hon alltid hetat Agnes, det var satt från början. Karaktärs designen gjorde jag också på bussen och att ha detta fuskpapper hjälpte mig enormt i animationsprocessen. Från början såg hon alldeles för barsk ut så det var bara att redigera, och då kunde jag hela tiden gå tillbaka till den här härliga karaktären.

Bakgrundsfilmen är filmad med min Olympus Tough, valet av kamera gjordes på principen att jag ville bara jobba med en för enkel och snabbhetens skull och när jag skulle fota ett panorama för hela omgivningen för att generera reflektioner och ljus så var det bara Tuffingen som fick plats på bordet :D och var tillräckligt vidvinklig. Då passade jag på att filma med den. Jag visste ju hela tiden att det var ”bara” på instagram den skulle och eftersom det skulle bli sånt blandljus med gult ljus från lampan och blått från fönstret så tyckte jag att lite rackig kvalitet på själva filmen var lite perfekt med.


Tröjtrycket

Projektet blev klart på två dagar över en helg, jag har lärt mig jättemycket varav ungefär hälften kom till nytta i slutändan. Nu har jag bara en helg kvar med Maya för den här gången, då ska jag nog finula lite på saker att 3d printa. Just nu tänker jag att jag kommer göra så att jag köper upp mig på en licens typ två månader om året, jag har ju inte råd att ha det hela tiden (2800:-/mån) och jag tror att jag nyttjar det på ett annat sätt om jag bara tar det då och då. Mycket billigare och mer effektivt.


Hejdå för idag säger Anges!