Idag har jag dragit upp formen för min egenkomponerade konstkurs, vad innehåller den? Hur mycket? Och så vidare. Jag kan ha blivit 1,5 timmar sen till första tillfället, men däri lite poängen med att göra det för och med sig själv. Kursen läggs upp genom att första timmen blir en teoretiskt del och sedan ett praktiskt exempel på det jag inspirerats av, tillfället avslutas med ett litet inlägg här på bloggen.

Idag har jag läst min bok om Matisse, och studerat främst hans färger och motiv men även lite teknik.

Det har varit tre stora utmaningar att ta dig an idag, den första var att hitta formen för hur jag ska lägga upp det så det blir lite halvseriöst i alla fall. Den andra utmaningen var hur jag ska få in allt som är Matisse som jag har inspirerats av i ett litet konstverk (för jag har dessutom begränsat storleken av rena utrymmesskäl). Jag konstaterade att jag aldrig kan lyckas med det och istället valde jag en av mina favorittavlor och gjorde en studie i färg och motiv (se nedan). Jag inspirerades verkligen av hans teknik att klippa ut färgat papper och det är något jag nosat på tidigare.

Min tredje och i huvudet absolut största utmaning är detta inlägget. Jag behöver göra det för att hålla koll på tankar och lärdomar men jantelagen är stark. Vem är jag att göra detta? Hur jävla pretto är inte detta? Jag kan väl inte måla? Inte så nån vill se det i alla fall. Och så vidare. Hur kommer man över alla hjärnspöken? Jo, fuck The world. Jag gör detta för min skull, för att jag tycker det är roligt och gillar man inte det jag gör, funderar på eller säger kan man ju låta bli att läsa.

Jag hoppas istället att detta kan inspirera andra där ute som vill bli bättre på något men egentligen inte har tid eller råd att istället lägga upp sin egna lilla kurs. Man behöver inte skriva om det så andra kan läsa, man gör precis hur fan man vill. Så! Nu kör vi!

(färgerna är självklart inte helt korrekta eftersom mobilbild, CMYK-tryck i boken och allt det där, men sånt är livet i verkligheten)

Bilden jag inspirerades av är Mattises ”The Dancers”, den finns i flera varianter, men jag valde denna.

Motivet jag kom på gav i mitt huvud samma känsla ”oh nej, jag tappade” som jag ser i den virvlande dansen.