I helgen har jag varit med tjejkompisarna i Barcelona, det var en ren nöjestripp men jag tar med mig mängder med inspiration och en orimlig mängd böcker. (hittade en till kylskåpsmagnet efter att jag tagit bild på bytet)

Vi hann med en tripp till akvariet, Picasso museet och en bussresa med massor med Gaudí och vi såg även hans bostad. På söndagen när mina vänner hade åkt hann jag även med en vända på Miro museet. Det jag tar med mig av dessa giganter är deras fantastiska ”jag gör precis hur fan jag vill” attityd. Som att Miró brände sina tavlor för att ifrågasätta vari värdet av konsten faktiskt ligger, är det i i den fysiska målningen och duken eller är det i handlingen? Att Picasso gick från att vara en fulländad teknisk konstnär till att balla ur fullständigt och istället för att göra perfekt representation skapa något helt unikt.

På söndagen åkte jag till London för en konsert med Biffy Clyro, unplugged på Royal Albert Hall. Jag fick en heldag i London medan mina vänner jobbade, vad gör man? National Gallery så klart.

Där fanns dessutom en tillfällig utställning med impressionister, hur glad blev inte jag?! Mina favoriter blev fortfarande Degas, Monet, Renoir, Cezanne och alltid van Gogh. Det jag tittade på mest hos dessa mästare var färger, ljus och form på penseldrag. Oj, vad mycket jag har att lära. Så hur glad blev inte souvenirbutiken när jag laddade upp typ 8kg böcker på bänken?! Jag hade ögonen efter en bok med Henri Matisse efter en fantastisk ”skiss” som hängde på Miro museet(nedan), ”tyvärr” stod den ju bland massa andra fantastiska och relevanta böcker. Jag får fixa ännu mer bokhyllor helt enkelt. ?

Meningen med London delen av resan var ju två, att passa på och hälsa på min kompis och hennes familj samt konserten (länk till eget inlägg om den nedan), att göra två resor i en gjorde att jag sparade in en flygresa och ca 5% av hela min åtgång av koldioxid för i år. Resan på det stora hela ökade min koldioxidförbrukning för i år med 15%. Jag har flugit väldigt mycket under min livstid och nu har jag dragit ner drastiskt efter att jag inser hur fantastiskt stor inverkan det har på klimatet. Eftersom klimatkompensation är så omdebatterat och Alla säger olika så valde jag min egen väg. Efter att ha räknat ut att det går 1,5 ton koldioxid på denna resa och enligt något variant av formel så innebär det att jag ska kompensera med 500 kr. Men eftersom jag inte hittar en organisation som jag litar på som gör denna typ av kompensation så dubblar jag summan och ger till Naturskyddsföreningens klimatarbete. Om jag bara köper mig fri för att döva mitt dåliga samvete? Är privilegierad som kan? Så klart! Det betyder ju dock inte att pengarna inte kommer till nytta.

Jag har brottats enormt med min klimatångest för den här resan, jag tror det är en av anledningarna till att jag har försökt krama ut precis allt jag kan ur varje minut. Men vilken fantastisk resa det varit! Att få vara med mina vänner är ju värt allt, att dessutom samtidigt få möjlighet att studera mästare är ju verkligen en bonus. Nu ska jag bara försöka hitta tid att kanalisera min inspiration och ta in all den information jag har skaffat mig. Min plan är att gå en helgkurs i egen regi på söndagar den här terminen. På söndagar mellan 10-14 så ska jag gå konstkurs med min litteratur. Kursplanen är inte satt än. :)

Men först på agendan står kalendern för 2019, som jag fått kompletterande tankar och inspiration till under helgen.

Vill du läsa mer om  bytet) Biffy Clyro konserten på måndagen kan du göra det här.

Några fler bilder från resan: