Efter som jag är både lärare och ensam elev på den här kursen så valde ”vi” att köra på lördagen istället. Så idag har jag tragglat mig igenom det något lite pluggigare ämnet symbolik. Jag läste (absolut inte hela, det är ett uppslagsverk) ”Nature and Its Symbols” från The J Paul Getty Museum, till hälften i badet.

Alltså hela jag låg i badet men jag läste halva boken där. Boken handlade mest om symbolik i medeltida konst och förvånansvärt mycket handlade om Jungfru Maria på ett eller annat sätt.

Dagens uppgift blev att ta reda på/redogöra för symboliken i min kommande kalender, jag analyserade dock även efter mitt eget huvud och mindre ur synvinkeln Holland på 1500-talet eftersom det inte kändes lika relevant i mitt liv, 2018. Det blev ett litet uppslagsverk med tvivelaktiga referenser men läraren var tillräckligt nöjd så jag fick ett G i alla fall.

Något jag funderat mycket på är när man helt enkelt inte ska leta efter symboliken, ibland är en blomma bara vacker, inte en redogörelse för odödlighet.

En av de viktigaste inslagen i kursen är såklart klockan tre fikat. Det får man inte missa.

Jag kompenserade för att jag missade kanelbullens dag i veckan, eller snarare: jag åt pannkakor med chokladsås till middag den dagen så kanelbullen kändes (jag vet att det är konstigt) men lite överdriven, just då.

Hörs nästa helg! Kom ihåg: håll det Konstigt där ute!