wp-1475041798823.jpg

Det finns mycket jag är lite bra på men en av de sakerna jag är riktigt bra på är att drömma/dagdrömma/fantisera! Det är jag typ världsabäst på. Så när jag tröttnade på hur min kreativa hörna såg ut så började jag fundera på vad jag har för behov så gick det lite över styr; jag behöver någonstans där jag faktiskt kan sitta och rita, massor med förvaring och möjligheter till att vara organiserad så när jag faktiskt kommer på något så kan kan jag hitta papper och penna. Det ska vara ljust i färgen, gärna med blommor på. Jag letade och googlade och insåg vad jag ville ha var ett typ av skåp som var poppis på 1700-talet som kallades skrivskåp. Fanns varianter på IKEA på 90-talet men inget som föll mig helt i smaken vad gäller gedigenhet, utrymme, pris och jag ville inte förstöra något från faktiskt 1700 tal. Även om det så här i efterhand hade blivit billigare. Såå… jag skissade… räknade, drömde och… bestämde mig för att försöka. Blod, svett, blåsor, tårar och två månader senare står det där.

skapet_detaljer

Jag har aldrig byggt något sånt här förut, jag hade syslöjd i högstadiet och sedan 7:an är det enda jag har gjort i trä en liten pall. Så på frågan ”kan du bygga skåp?” är svaret: jag har aldrig gjort det förut men om man bara gör saker man har gjort förut och redan kan, lär man sig aldrig något nytt.

Så vad har jag lärt mig?

  • Förborra är ännu smartare än man kan tro
  • Trälim och spackel is the shit! Kombon kan fixa det mesta! Eller klistra ihop saker när man minst anar det.
  • Det finns för många sorters skruv. Det jävliga är att alla verkar behövas.
  • Morakniv är det bästa verktyget någonsin.
  • Var inte rädd för att ställa dumma frågor på byggvaruhusen, dom blir jätteglada när dom får hjälpa till. Stort tack till Bauhaus Upplands Väsby och Bromma.
  • Hålla ordning på verktygen är skitviktigt, eftersom det är så tråkigt att bygga så vill man inte spendera tid med att leta efter saker, så håll ordning!
  • Man kan både borra ett hål och skruva i en skruv med borrmaskinen snurrande åt fel håll. Men det är inte det mest effektiva.
  • Ibland blir det rakt, ibland blir det rakt åt ett annat håll.
  • Klart jag kan.

image
Steg 1 avklarades i somras i pappas och mammas carport. Tre (fyra?) hela dagar

Vad kostade det?
Beräknad kostnad: 3500-4000:- och en och en halv vecka på semestern.
Slutlig kostnad: 6500:- (inkl släphyra för fanskapet går tydligen inte in i en större vanlig bil trots att det är delat på två) och två månader av blod, svett, tårar och främst ångest.

Om någon vill ha ritningar (haha) och någon typ av recept så hör av er, annars kallar vi det här projektet klart och jag får äntligen sätta mig och rita/måla/skriva! … När jag organiserat upp resten av lägenheten som tack vare detta lite väl episka projekt är både upp och ner och in och ut.

Bilder på ”konstverken” som blir i alla ramarna kommer nog lite eftersom på Instagram. Så fort jag får feeling! ;)