Tänk att jag fungerar ungefär likadant år efter år. På våren exploderar inspirationen och motivationen, den fortsätter över försommaren och sen trappas den av lite. I maj blev jag tvungen att organisera mig massor för jag hade så många projekt på gång, jag hängde upp en projekttavla hemma och installerade appen Trello. Den blev, efter en stor undersökning bland mina vänner på facebook, framröstad med total majoritet i kategorin projektappar. Den funkar bra och många av idéerna får i alla fall jag när man sitter på tunnelbanan och funderar på livet, dessa försvinner ju fasligt fort så man måste skriva upp. Så nu känner jag mig organiserad vill jag lova! Däremot har jag skissat massor på lappar, som jag lagt på lite mer oorganiserade ställen… Hittar dem nog förr eller senare. :)

Just nu är det främst två projekt jag planerar, det första är kalendern för 2017. Den kommer nog ha samma titel som den jag gjorde för 2015 ”Sommar året runt – 2017” och jag ser fram emot att sortera massor i alla bilder jag tagit under året. Jag har inte gjort bildurvalet helt än men de bilder jag har i åtanke har i min mening fångat en glimt av den där magin som finns i naturen på sommaren. Jag har jobbat lite annorlunda med den här, i tanken i alla fall; jag har en idé om färgskala och den kommer rent färgskalemässigt bli lite mörkare, om jag får ihop det som jag vill alltså, men somrig blir den i alla fall. Hur som helst Med andra ord är i alla fall jag superpepp över nästa kalender! Hoppas även andra tycker den är bra, de flesta bilder är ännu helt osedda av andra än mig så det är lite spännande. Blir en ännu mer exklusiv upplaga detta år! :)

Ett annat sånt roligt projekt som alltid är lite lätt surrande i bakhuvudet är nästa bok. Jag har tre historier klara och två större är halvklara. Jag har ingen som helst deadline för detta projekt, har svårt att tro att det blir före 2018, men som sagt, skönt att jobba med långsiktiga projekt med! Jag är ju sedan tidigare van vid en deadline som är 30 minuter innan jag blivit informerad om projektet, så en skön omväxling. Men om någon känner att dom vill korrekturläsa (digitalt som pdf) så är all hjälp extremt uppskattad, man kan få ”en härligt middag i gott sällskap” och den färdiga boken för sitt slit. Bara att kontakta mig på ett eller annat sätt.

Här är lite random bilder jag tog på lunchen idag (med Olympusen), bara för att det ska vara något kul att ha i inlägget! :)
image

Alltså Hortensia. Kom igen! Wow! I ambasadstaden bakom Engelska kyrkan står en helt fantastisk buske som är fylld med massa fina blommor. Den är lätt 16 kvadratmeter stor!
image

Jag är ju lite av åsikten att det kan vara härligt att lämna lite till fantasin, då kan man tolka själv, drömma sig bort och man kan få en lite personligare anknytning. Som den här grönskande gläntan i solskenet, bättre suddig än skarp kan jag tycka. Att få till suddig bild med kamera som saknar manuell fokus, det kräver lite träning. Just här har jag fotat med macroläget på långt avstånd.

 

image

Åsså den fina Djurgårdsbrunnsviken. Borta till vänster ligger Sjöhistoriska och ca 200 meter bakom mig ligger Djurgårdsbron så det är ju faktiskt lite häftigt att man kan få såna här vyer bara några minuters promenad från centrala Stockholm. Speciellt lugnt var det dock inte, båtarna som skymtar på horisonten var fyllda av högljudda ungdomar och bakom mig fylldes den pyttelilla sandstranden på av folk. Tycker mig skönja ett mycket större antal personer ute på promenad på lunchtid, och dom stannar på så konstiga ställen… Jag tror man kan kalla dem Pokemon Zombies, men kul att få lite mer sällskap. :)