Jag älskar musikvideos och att animera. Så när jag fick möjligheten att göra den här så tog jag naturligtvis chansen direkt. Animationen tog ca två veckor och blev klar i februari 2015. Det har dragit ut något fruktansvärt på tiden av för mig okänd anledning och vid det här laget tror jag inte att bandet ens finns kvar. Eller har nytt namn eller… eller… ja. Men jag har lagt riktigt mycket arbete på den här animationen tillsammans med ctfoto och är väldigt stolt över slutresultatet. Så jag tänkte att jag lägger ut min ”directors cut” med ny musik så ni kan få se historien. Det är helt okej att titta på animationen utan musik, det är en av Youtubes gratislåtar som ligger där.

Christer och jag har tillsammans tagit fram historien efter lite grova riktlinjer från bandet och självklart med inspiration från låten. Jag har ritat och animerat och fått mycket bra feedback från Christer som även skött projektledning och kundkontakt. Jag kan inte nog understryka hur kul det här var att göra, så det är med stolthet jag presenterar Stackars Spindel:

Jag älskar såna här projekt och vill göra fler, så om någon har en låt så hör av er! Genre spelar ingen roll! Det var roligt att komma igång med animationen igen, det har kommit delvis av att jag har sänkt mina förväntningar på mig själv. Det låter negativt men allt för höga förväntningar gör att jag blir blockad och gör ingenting. När jag släpper förväntningarna, har roligt och löser problemet istället så blir det något, vi har berättat en historia som inte fanns innan. Vi har skapat något från scratch med inspiration från en jättebra låt. Jag har ingen illusion om att vara disney/pixar eller likande (i dagsläget), jag är inte 200 personer som kan sitta i fyra år. Jag är en person och det tog mig ca två arbetsveckor i tid utspritt på en månad från idé och storyboard till färdig youtube leverans. Teckningarna är ritade i Photoshop och filmen är animerad i After Effects och klippt i Premiere. Härligt att få använda alla sina licenser! :)

Jag är ju ”skolad” mer i 3d animation, så att gå över till ”platt” animation hade för bara några månader sedan tagit emot, men efter att ha insett att investeringen för att få de verktyg jag vill ha skulle gått loss på ca 70’000 så har jag övergett den idén. Jag har också insett att jag aldrig någonsin skulle kunna göra 2,42 animerad film på två veckor med så många olika scener i den kvalité jag vill ha i 3d. Igen: förväntningarna, inom 3Dn kommer de nog aldrig släppa. På det här sättet kan jag få fram historien, för det är ju historien och känslan som är det viktiga, på en tid som är hanterbar utan stora investeringar. För mig får aldrig tekniken vara ändamålet.

Jag kallar animationsstilen för Southpark style och här är en riktigt bra tutorial för att komma igång:

https://www.youtube.com/watch?v=sPYFRRR3NSM