Isla Mujeres Mexico_21Vi lämnade ett iskallt Sverige 

Vi har varit två veckor i Mexico på fotoresa, jag hade ett antal uppdrag jag skulle slutföra och lyckades med alla utom ett och jag tror så här i efterhand att det motivet kanske är en tavla snarare än ett foto. Sedan har det tillkommit massor av sånt man inte kunde planera, bland annat har jag ritat massor då jag blev inspirerad till ett flertal motiv något som skapade ett helt nytt projekt som jag kommer jobba med under våren. Vi reste med Ving då det blev billigast och deras avgångar passade bäst i vårt schema. Första veckan var vi på Isla Mujeres andra veckan i Playa del Carmen. 

På Isla mujeres bodde vi på Privilege Aluxes. Hotellet är femstjärnigt och väldigt fint. Det är rent och mycket bra service. Rummet vi hade mot gatan var dock väldigt lyhört, mitt emot oss låg dessutom en lågstadieskola som inledde dagen med samling på gården. Skolan hade plockat upp modern teknik så läraren skrek åt eleverna via ett högtalarsystem vid sjusnåret varje morgon. En av anledningarna till att rummet var lyhört var att en av dörrarna mot balkongen (som var jättestor och hade jacuzzi) var trasig och inte stängdes helt. Vi påtalade detta och de kom för att laga den omedelbart. Tyvärr missuppfattade någon det i ledet och lagade fel dörr. Lyhördhet gällde även mot övriga rum, våra grannar första dagen hade den dåliga smaken att ha väldigt högljutt sex! Som tur är byttes de snart mot två lågmälda amerikanska damer.

_MG_6791_1

Hotellet från vår balkong i soluppgången

Vi hade inte all inclusive men det slutade med att vi åt de flesta av våra måltider på strandrestaurangen som hör till hotellet. Man kunde köpa till all inclusive på plats om man ville för 40 usd per dag.

Isla Mujeres Mexico_13

Favoritmaten på hela resan Ris med grillade grönsaker, guckamåle och pico de gallo

Ön är annars väldigt pittoresk och genuin. Man åker runt i golfbilar (alla går på diesel, misstänker även att mycket annan el genereras på dieselaggregat med tanke på luftkvaliteten emellanåt) man tog sig runt hela ön i sin golfbil på ca en timme. Väl värt ett besök är Punta Sur som är sydspetsen. Här finns lite maya rester, moderna skulpturer och en gång längs vattnet. Dom tar inträder på motsvarande 15 sek.

Att snorkla på en ö omgiven av vatten och korallrev är svårare än man kan tro. Det finns inget som liknar allemansrätten och man måste vad det verkar helt enkelt åka med arrangerade båtturer. Det finns gott om dem. Tänk på att hotellets ”councierge” numer ofta är en säljare från ett företag som säljer olika turer, det är inte en objektiv person som vill ditt bästa utan hen vill sälja just deras turer eller rekommendera de restauranger som betalar dem/ger dem fördelar.

Vill man snorkla från land på Isla Mujeres finns Garrafon, en beach club med oförtjänt bra rykte. Snorklingen är dålig (dålig sikt dagen vi var där, få fiskar (även om vi råkade på en barracuda) och flytväst är ett krav) Stället var rejält äckligt med översvämmade bajstoaletter och snuskiga omklädningsrum. Maten vågade vi oss inte nära. I övrigt så är det dåligt skyltat förmodligen för att alla vägar leder genom den enorma souvenirshoppen. Inträde typ 500 sek per person och då bara för snorklingen inga av de andra aktiviteterna eller matkonceptet.

Vi var på en hel del fotonader så klart. På denna lilla ö omgiven av vatten blev det ju naturligtvis mycket strand. Tyvärr var det inte riktigt så blå himmel som man hade hoppats, mycket mulet och faktiskt en hel del regn.

Vi börjar med lite streetfoto… haha, bokstavligen. :)

 

Isla Mujeres Mexico_14

Isla Mujeres Mexico_03

P1110037_1
Isla Mujeres Mexico_19

Bästa sättet att ta sig runt var i golfbil. Vroom vroom!

Å en dag i poolen med, så himla skönt att äntligen få lite russinfingrar! Passade på att komma igång med snorklingen igen inför kommande äventyr. Jag blev dock av okänd anledning gul på huden, det gick att skrapa bort, en reaktion mellan solskyddsfaktorn mot kloret?

Isla Mujeres Mexico_12

Isla Mujeres Mexico_11

Isla Mujeres Mexico_20

Och så vidare till det stora fantastiska havet:

Isla Mujeres Mexico_17

Isla Mujeres Mexico_02

På den ena sidan ön var det turistanpassat och man hade stora team med städare som gick och krattade hela stranden varje morgon och gärna några gånger om dagen. På andra sidan visade sig havet från sin verkliga sida och mitt miljöhjärta brast gång på gång. Jag kunde inte annat än fånga det i det fantastiska ljuset. Så jag avslutar den första delen i en vacker, deppig moll.

Isla Mujeres Mexico_07

Isla Mujeres Mexico_08

Isla Mujeres Mexico_01


 

Är det någon bild man gillar lite extra och vill använda på något sätt, kontakta mig så löser vi det!