Ibland får man sån där kreativ härdsmälta. Det händer mig emellanåt, ibland följer den med mig under längre perioder som en halvlam hund man måste vänta på och ibland bara exploderar den i ett enormt svampmoln. Ni vet när man har flera projekt man vill göra än man skulle hinna även om man inte hade heltidsjobb och dessutom var mitt i festivalsäsong… Projekten jag inte jobbar på just nu är tillexempel (utan inbördes rankning än):

  • en jättestor tavla med träd
  • en Foo Fighters teckning
  • en liten animation (påbörjad)
  • utveckla och skriva klart en bok jag påbörjade för några år sedan
  • en teckning på en hund (på uppdrag)
  • göra ett album från Paris resan
  • rita lite mer (vet inte vad bara)
  • sy en lunchpåse så jag kan bära med min lunchlåda utan att kladda ner min nya fina väska
  • ta fram bilder till 2016 kalendern

och så vidare. Ja ni fattar, det blir ju tillslut härsmälta och så händer samma sak som när man stresstentapluggade och det slutade med att man vattnade blommorna, diskade och gjorde allt annat ”viktigt”. Jag diskade igår. Mycket. Fortsatte idag faktiskt. Nu tänkte jag vattna blommorna och plantera halvdöd persilja.

Som tur var vet jag ungefär hur man tar sig ur det här. Det händer mig nämligen hela tiden. Man sätter sig ner, skriver en lista (som ovan) fundera ut hur mycket tid varje grej tar och börjar göra prioriteringen. Sortera upp det helt enkelt. Så man får säga stopp för den kreativa processen, sätta sig ner och organisera sin kreativitet. Astråkigt men effektivt och nödvändigt när man inte har många timmar över på en vecka. Just nu blir dock fokuset Bråvalla! Håll koll på LiveNews för uppdateringar.

Projektet jag (om än omedvetet) jobbar konstant på är fotograferandet, så här sommartid får kameran hänga med lite överallt. I helgen var vi ute på en liten fotonad, det var riktigt trevligt och då tyckte jag kanske att det fotografiskt inte gav så mycket men nu när jag tittat på bilderna så har jag hittat lite nya inriktningar jag vill titta närmre på.

 

flaten_kran_sommar2

Fortsätt drömma och hitta din väg!