Det finns så mycket fantastiska människor i världen. Häromdagen hade jag möjligheten att lyssna på årets mottagare av Nobels fredspris Kailash Satyarthi och Malala Yousafzai. För första gången togs priset emot av ett barn. Hon är från Pakistan. Hon delade priset med en herre från Indien. Båda har gjort fantastiska insatser för mänskligheten. Malala Yousafzai blev skjuten i huvudet av en taliban för att hon var på väg till skolan. Självklara reaktionen? Starta en organisation som kämpar för att alla flickor ska få gå i skolan och därmed bli en av dem som står högst upp på en lista man verkligen inte vill hamna på och vara en av de hårdast bevakade människorna i världen. Vilket mod. Å Kailash Satyarthi har räddat 80 000 barn från slaveri och barnarbete. Bokstavligen gått in i fabriker och hämtat barnen därifrån.

De båda hade inte träffats tidigare utan sågs för första gången dagen innan. Han prisade henne och kallade henne dotter, hon prisade honom och kallade honom nära vän. Det var uppenbart att dom fort blivit nära vänner. Hon från Pakistan, han från Indien, två länder som varit ärkerivaler i många år om jag minns rätt.

Här finns hela ceremonin, tyvärr hade dom stängt av att man kan bädda in den, men Kailash Satyarthis tacktal hittar man vid typ 38:30 (ca 25 minuter långt och värt varenda sekund ur din dag) och Malala Yousafzais hittar vi vid ca 1:13:00 (ca 15 minuter långt) och även det värt varenda sekund.

Dessa två personer är ju så sjukt inspirerande. Man kan inte låta bli att fundera på vad man gör med sitt liv egentligen. Man får helt enkelt göra så mycket man kan, jag skulle aldrig våga göra något som gör att jag hamnar på dödslistor hos terrorister, inte för att jag är rädd att dö, utan (en jävla dum anledning) jag vill inte göra någon upprörd. Å så skulle ju mamma å pappa bli så oroliga. Men alla typer av människor behövs ju. Men tänk om alla gjorde minst en viktig insats för världen?

Jag vet inte vad min stora insats för världen ska vara, så jag börjar i liten skala. Jag är inte så konfrontativ, så jag har startat en liten insamling till WWF för att stoppa tjuvjakten. Jag brinner så himla mycket för denna fråga, skulle gärna vara en av dem som går runt beväpnad som personlig livvakt för noshörningarna. Jag gillar inte vapen, men för dessa skulle jag kunna plocka upp vapen, jag skulle förmodligen inte vara till så mycket nytta, men jag skulle kunna stå i vägen iallafall. Deras enda ”brott” är att det går att tjäna pengar på deras kroppsdelar. Jag vill stoppa girigheten och stå upp för livet på dessa utrotningshotade djur istället så min uppmaning är att donera hälften av julklappsbudgeten till välgörenhet. Vilken välgörenhet som helst egentligen men jag startade även min ”egen” insamling till WWF.

För att boosta insamlingen så har jag nu beställt just denna bild på vykort, så stödjer man min insamling och lägger med sin adress i ”meddelande till insamlaren” så skickar jag denna lilla rackare som vykort.

glad_elefant_640

Här hittar ni insamlingen!