Jag ville träna ännu lite mer på det här med photoshoppning, man blir ju verkligen aldrig färdiglärd på detta ämne. Jag känner att teorin sitter helt okej så jag har valt att öva lite på hantverket när jag får en stund över. En klocka är ju ett sånt klassiskt motiv, så jag rotade fram min gamla klocka i en byrålåda, dammig och skitig och dan. Jag trodde jag hade fått den ganska ren, men när jag började photoshoppa så kom alla skavankerna fram! Jag letade fram mitt svarta tyg och riggade upp på fönsterbänken. (Studioblixtar är faktiskt på ingående, spännande)

Originalet:

klocka_MG_8088_fore_full

Så här i efterhand var det ett gäng grejer jag hade gjort annorlunda på fotograferingen. Slarvfel helt enkelt. Jag ville få det gjort så jag körde på. Hade jag tagit det lugnt och tänkt efter hade jag hämtat stativet från början, dragit ner ISOt/bruset och städat av produkten väldigt mycket mer. Lägger med en närbild så ni ser vad jag menar:

klocka_MG_8088_fore

Världens skitigaste tumavtryck mitt på urtavlan. Men! Det ger ju desto mer utmaning, och det var ju faktiskt utmaningen av bildbehandlingen jag ville åt. Jag bytte färg på klockan med, inte för att det är så himla svårt och utmanande utan mest för att öka kontrasten mot före-bilden. Dessutom kändes det som helt ny klocka, å den klockan hade jag haft på mig i flera år, så det känns kul med en ”föryngring”.

klocka_MG_8088

 

Å en liten närbild på uret. Bruset kommer från ISOt, jag har valt att inte ge mig på att plocka bort det i den här utmaningen, utan avgränsade mig. Det låg så jämnt över hela bilden att jag inte kände att det var ett problem.
klocka_MG_8088_nära

Total tidsåtgång ca 3,5 timmar. Då var det min första retuch av just en klocka.