Det var fotomässa i Älvsjö i söndags! Något av en tradition faktiskt. Jag blir alltid superinspirerad av mässor i allmänhet och fotomässan i synnerhet, så även denna gång. Vi var först in och sist ut!

Vi inledde med ett fantastiskt föredrag av Annelie Pompe om undervattensfoto och andra äventyr. Väldigt inspirerande och jag har fått massa tankar och framförallt saker jag funderat på tidigare men vill bygga vidare på och faktiskt göra och få klart!

Vi var ett litet gäng där men inte lika många som det brukar vara, många som hoppade i år. Man fick ta en bild i Canons monter, dom hade en (högst manuell) photobooth! Kul att bli förevigad med vänner med. Dessutom på papper! Lite sugen på att köpa en sån liten fotoskrivare, har ingen vettig i färg. Har typ en miljon användningsområden för den!

image

Alltid roligt att se kändisar med, folk till och med jag känner igen. Vi såg tex Serkan Gunes och Knut Koivisto bli intervjuade av Göran Segeholm, som jag haft som lärare på fotografiska. Stötte även på Emma Svensson som jag gick rockfotokurs hos för snart fem år sedan. Tyvärr han jag inte se någon av hennes föreläsningar.

Men vi hann med lite Moderskeppet föreläsningar. Pratade med dem sen i montern, känns konstigt, som att man redan känner dem, vet inte hur många timmar jag lyssnat på dem! Lite Starstruck med!

Det var ganska skönt att det inte var så trångt på mässan för en gångs skull, tydligen var det bystat på lördagen. Jag köpte dock ingen utrustning, självklart är man sugen på massor men håller i plånboken lite. Det fick dock bli två fina böcker för framtida inspiration! En med lensbaby och en om kreativa (stilistiska) Photoshopmontage.

image

Jag är nöjd med mässan och fick verkligen valuta för pengarna. Några föreläsningar jag velat se krockade med annat, men sånt är livet! Får gå två dagar nästa år. ;-)

Ha nu en fantastisk vecka! För mig är det upploppet på AD utbildningen och massor som ska göras. Sedan är det massor inför jul som ska hinnas med! Inte bara städning och pepparkakor, massa business med.

Tjillivippen!