När man fyller år får man bestämma alldeles själv vad man ska göra. Jag valde Moderna Museet. Det är ju förhållandevis litet, jag har varit lite bortskämd med att gå på både MoMa i New York och Rijks Museet i Amsterdam under det senaste året. Men det är likväl väldigt inspirerande!

En av mina absoluta favorittavlor var denna: Venedig av Alexandra Ekster.

wpid-IMG_20140429_181036.jpg

wpid-IMG_20140429_181247.jpg

Jag kan inte riktigt beskriva varför, men jag fastnade för den. Det är något med färgerna som verkligen studsar ut från tavlan.

Jag köpte mig dessutom en bok om Matisse som är väldigt fascinerande. Den killen kan färg! Jag misstänker starkt att det kommer ett helt eget inlägg om den boken senare, tills dess är artikeln jag länkade till ovan på Wikipedia väldigt uttömmande.

Lite roligt är att jag känner att jag använder inspirationen jag får från detta i mitt fotande, målande och förmodligen mitt arbete med. Utveckling! :)