Igår körde jag konstkursen genom att jag släpa med mig hela familjen på nationalmuseum som precis har öppnat igen. Det bestående intrycket är ”oj, så mycket folk” och ”oj, så mycket konst”. Med 700 000 tavlor och pinaler att titta på insåg vi snabbt att vi inte gör detta på en dag, man får komma tillbaka helt enkelt. Vi hann med större delen av översta våningen som avhandlade konst på 1400-1600 talet. (Tror jag.) Mycket porträtt på adelsfolk, fina byråer och fantastiska kannor. Tyvärr tappade jag koncentrationen och ”läraren” i folkvimlet, svårt att stanna och fundera, läsa och lära sig under omständigheterna , dels när man är fem fina får som vill hålla ihop någotsånär och tusen andra fårskallar som står i vägen. Klockan tre fikat blev hamburgare på restaurang istället.

Veckans praktiska övning gick lite åt pipsvängen. Jag tänkte att jag skulle göra ett porträtt av mig själv som en mystisk varelse, inspirerat av bilden längst ner, jag valde dock, så här i Halloweentider, Medusa. Resultatet blev lika hiskeligt som Medusa och jag vill inte förstena mina läsare, så jag låter bli att publicera den. Istället får ni njuta av två takbilder och mina varmaste rekommendationer om museet, äntligen har vi ett i Stockholm igen. Värt resan bara för arkitekturen, dessutom är det gratis.

Söndagen har dessutom används till att färdigställa kalendern för 2019! Hoppas skicka den på tryck nu i veckan. Fick plocka bort massa bilder jag ville ha med egentligen, men sånt är livet. Året har bara tolv månader.