I helgen (ja, man jobbar ju inte bara 9-18) gjorde jag en väldigt rolig photoshoppning till en kund. Kunden är fotograf och uppdraget var ett porträtt som behövde fixas till. Porträttet ska upp på canvas och motivet ska även vikas runt ramen. Det är ett mycket seriöst porträtt som kommer hänga i många, många år på sin plats.

Problemet var dock att det saknades någon centimeter på högsersidan för att inte armbågen skulle bli beskuren. Alltså behövde bakgrunden förlängas lite. (Se det fina rosa i min härliga illustration)

exempelgubbe

Så Lotta fick plocka fram sin lilla låda med magiska trix och skapa sådant som inte fanns, och få det att absolut inte synas att hon varit där och pillat. Riktigt, riktigt roligt, Bakgrunden var dessutom fylld av fina rekvisita/bakgrunder. Det gick ganska snabbt, tog (i det här fallet) någon timme.

Roligt att man använder samma verktyg till så mycket och jag gillar att göra sånt som inte ska synas alls! Mer sån’t tack! :)

Ha en bra vecka!