karameller_banner

wpid-wp-1454947119379.jpg

En liten presentation:

 

Lämpliga länkar:

Halloj där!

Jag heter Liselott Lindberg men kallas ofta Lotta. Jag är på jakt efter nya utmaningar i min vardag!

Jag har jobbat som grafisk formgivare sedan 2004 och sedan 2012 även Art Director. Jag har mest jobbat inom retail men just nu sitter jag i resebranschen. Jag har störst erfarenhet av trycksaker men har även jobbat en hel del med den digitala biten.

Utbildning har jag, även om jag till stor del är autodidakt! Jag har pluggat på konstskola, läst VR och gått ett antal AD kurser. Längst ner på sidan finns en komplett lista.

Som person är jag kreativ, stöttande och engagerad. Jag trivs med ansvar och att ta projekt från ax till limpa.

Om fem år… Sitter jag på en AD-tjänst på en trevlig byrå eller inhouse någonstans, jag har kanske lite personalansvar och vi har fantastiskt trevligt på jobbet och gör sjukt bra sammanhängande marknadsföring i alla typer av kanaler. Starka, genomarbetade och enkla idéer med stor genomslagskraft.

På fritiden gillar jag att fota konserter, blommor, måla, skriva, rita och fastna i TV-program ibland.

Jag sitter just nu på Detur, Sveriges sjätte största charterbolag. Vi säljer resor till Turkiet, Kreta, Tunisien och Egypten. Anledningen till att jag söker mig vidare efter bara ett år kan vi prata närmare om när vi ses.

Har du några som helst frågor eller vill träffas och snacka lite så tveka inte en sekund:

Kontakta mig på: lotta@makebelievestudios.se

Här är några exempel ur min portfolio kolla in hela portfolion här! Först är det lite trycksaker och annonser, sedan lite Photoshopexempel, två 3D-visualiseringar och avslutningsvis tre foton.

 

Fördjupning:

Layout och bild

 • Adobe InDesign – Mycket god
 • Adobe Photoshop – Mycket god
 • Adobe Illustrator – God
 • Adobe Camera Raw – Mycket god
 • Adobe Bridge – Mycket God
 • Adobe Premiere – Grundläggande
 • Adobe After Effects – Grundläggande
 • 3D Studio Max & V-Ray – God
 • C3 (plugin till InDesign) – Grundläggande

Webb

 • HTML – Mycket god
 • WordPress användare – Mycket god
 • WordPress adminstratör – Mycket god
 • Sociala medier (Facebook och Instagram) – Mycket god
 • E-post/nyhetsbrev – Mycket God
 • Textalk webbshop (CMS) – Mycket god
 • Magento (CMS) – Grundläggande
 • Php och CSS – Grundläggande

Övrigt

 • Office paketet – God
 • Keynote/Numbers/Pages – God
 • Portfolio (bilddatabas) – Mycket god
 • 2003 – pågående, Make Believe Studios

Kreativiteten har en tendens att spruta ur öronen på mig så redan 2003 startade jag mitt företag som jag driver på fritiden. Där frilansar jag under de perioder jag inte har fast jobb, jag gör allt från originalar- till AD jobb. Annars så blir det mest att jag målar, skriver, ritar och säljer frukten av min kreativitet.

 • Mars 2015 – pågående, Detur Sverige AB: Advertising Executive  

Mina arbetsuppgifter är som en grafisk formgivare/AD i digitalt och print. Vi gör mycket annonser för dagspress och i somras satte jag ihop en fantastisk katalog för 2016.

 • 2013 – 2014 HL Display Nordic: Graphics Designer  

På HL tog jag fram butikslösningar för större kunder. Jag gjorde mest visualiseringar i 3D Studio Max med V-Ray, skisser samt viss originalframställning.

 • 2004- 2013 Bauhaus & co KB: Originalare, grafisk formgivare & AD 

På Bauhaus gjorde jag original på det mesta; hundratals ODR tidningar, mängder av broschyrer, fasadvepor och oräkneligt butiksmaterial i form av affischer, rondeller, hyllvippor med mera. Jag har även tagit fram ett flertal loggor och grafiska manér till kampanjer.

 • 2012- LiveNews.se: fotograf & skribent

Jag har startat LiveNews.se tillsammans med några vänner. Vi fotar och recenserar konserter.

 • 2015 BAM – Bättre arbetsmiljö, Unionen
 • 2014 Art Director, Berghs School of Communication
 • 2014 Grundkurs i V-Ray, Jeppsons CAD Center
 • Otaliga filmer om Photoshop och foto från Moderskeppet
 • 2012 Diplomerad Art Director, Batteri
 • 2011 Professionell Art Director, Batteri
 • 2011 Workshop Bild II, Fotografiska
 • 2010 Workshop i Rockfoto, Fotografiska
 • 2007 Fortsättningskurs i studiofoto, Kulturama
 • 2001-2002 Animation & Experimentfilm 40 poäng, Högskolan på Gotland
 • 1998-2000 VR-linjen, Nackademin, KY-utbildning inom 3D och grafik, med tre praktikperioder
 • 1998 Konstskola Optimål
 • 1993-1996 Samhällsvetenskaplig linje, Vilunda Gymnasium