Så var det dags i år igen! Fotomässa! Jag tänkte köpa nytt kamerahus, en 7D mark II var tanken. Skandinavian var på plats med det huset, ingen annan sålde (Canon) kameror. Vanligt pris på den är 14999 typ, alla säger 17′ men ingen tar det. Här tog man 15500 typ. Alltså DYRARE än vanligt. ”Ja, men då får du ju en 50 mm, två minneskort, check n clean (behöver man göra rent nya kameran?) och en kurs….” nej tack! ”Ja, då har vi det här paketet med en 18-125 för 20 papp”… Jag gick där ifrån tomhänt. Så nu beställer jag på Rajala som har mässpriser fast dom inte var på mässan. Ha.

Bra annars då? Jag blev ju lite starstruck flera gånger. Äntligen fick jag se en föreläsning med Mattias Klum, första fotoboken jag köpte var av honom. Han är ju en superstar som verkligen inspirerar.

wpid-wp-1446927378788

 (ursäkta den dåliga bildkvalitén….)

Han fotar sånt här tillexempel;


 

Sen såg jag även Serkan Günes, Knut Koivisto med fler! Härligt! Med mig hade jag förresten dom här två härliga stjärnorna: Christer och Maria! Alltid trevligt!

wpid-wp-1446930821671

På utställningsfronten var det den här herrn som stod ut för mig:

wpid-wp-1446928353459_dd

Magnus Skoglöf, han fotar mat! Ascoolt.

Så några guldkorn fanns absolut, framförallt föreläsningarna men mycket saknades. Som kvinnorna, faktiskt riktigt gravt underrepresenterade.

Nä, storhetstiden är förbi. Många utställare saknades och inte ens en bok blev det. Det känns som allt är urvattnat på något sätt. Man skriver böcker och tidningar och delar upp allt så man måste köpa fler nummer och böcker, inte för att kunden alla få ut maximalt. Allt blir liksom urvattnat och drivet är att sälja till alla med fotointresse inte att utveckla konsten.

Det enda jag köpte var lite nötter och godis på Pressbyrån utanför. Nu ska jag köpa kamera på nätet. God natt!