Å va roligt det är med nya grejer! Man blir jättepepp direkt och lite förbannad att dagarna tar slut hela tiden! Dessutom är ju våren här och dagarna blir längre och längre, men än så länge är de allt för korta!

Det är en Lensbaby Velvet 56, med dom fantastiskt roliga specsen 56 mm och f1,6; ren humor för oss nördar. Eller jag tycker det är ganska roligt i allafall! Jag tog några snabba testbilder för att kolla hur den beter sig. Den har en hel del gemensamt med min Lensbaby Muse i känslan i oskärpan men utan förvanskningen av formen. Ordet ”velvet” är verkligen befogat. Den är utvecklad för/inspirerad av klassiska porträttgluggar, så den är nog ganska bra för det ändamålet med. Hur som helst, det ska bli riktigt roligt att kolla vad den går för i år!

Lensbaby Velvet56-test -Stockholm_2015_1

Lensbaby Velvet56-test -Stockholm_2015

 

Jag försökte köpa den från svenska butiker och testade med två av de ledande kamerabutikerna, den ena gav svaret ”Jag återkommer på måndag”, det var för en vecka sedan har fortfarande inte hört något. Den andra butiken svarade ett antal dagar senare ”vår produktansvarige skulle kolla på det i början av maj”… Så jag fick beställa den direkt från källan istället. Beställde natten till fredagen och den fanns i min lägenhet före 12 idag, måndag. Så amerikanarna levererar produkten fortare än svenskarna svarar på frågan om man kan köpa den eller inte. Global marknad, sannerligen! Svenska kamerahandlarna måste verkligen skärpa till sig om det ska hålla!