Aktuellt

Tjänster företag

Tjänster privatpersoner

Portfolio

Kalender 2023!

Kalender 2023!

Nu är kalendern för 2023 på tryck! I år har jag gått tillbaka till analogt foto igen. Det var fantastiskt roligt och jag bara älskar den processen, läs mer på insidan i kalendern (dålig kliffhänger, inte så spännande) Beställ genom kontakta mig på sociala medier, ring, smsa eller skicka en brevduva. (instagram, facebook
Kalendern är som tidigare år 21×21 cm, med svenska helgdagar, flaggdagar och namnsdagar. Som vanligt är den signerad och numrerad i begränsad upplaga (40 ex) Pris 200 kr. (frakt 50:- inrikes)
(ENG) The Calendar for 2023 is now at the printers! This year I have gone back to analog photography. It is always great fun and I just love that process, read more on the inside of the calendar (bad cliffhanger, not that exciting) Order by leaving a comment here or dm, call, text or send a carrier pigeon. (instagram, facebook
As in previous years, the calendar is 21×21 cm, with Swedish holidays, flag days and name days. As always it’s signed and in a limeted first edition. Price SEK 200 (shipping SEK 50 in Sweden, worldwide – no probs, we’ll figure it out!)
Stop Motion kurs

Stop Motion kurs

aUnder våren har jag gått en kurs i Stop Motion Animation för Aardman Academy. Det har varit enormt roligt, lärorikt, svårt och lite världsomvälvande.

Kursdeltagarna var från precis hela världen och av olika kunskapsnivåer. Från helt nybörjare till dem som stod på randen in i ett stop motion arbetsliv. Man fick en mentor som man fick feedback av varje vecka, jag hade lite problem för jag blev hela tiden starstruck av både min mentor och de andra föreläsarna. En lärare fick ta ett par dagar ledigt för han var nominerad till en Oscar för bästa animerade film… 

Det var väldigt nervöst och svårt att animera med stop motion tekniken är ju att jobba på ett helt annat sätt än jag är van vid. det går inte att justera något i efterhand, då får man helt enkelt göra om från början. Jag är ju van vid att sitta vid datorn och blocka, förfina och bygga rörelser från pose till pose och dra och slita i kurvor, men i stop motion bygger man fram allt för varje frame och det finns inte direkt en Ctrl+z på samma sätt som det finns när man jobbar digitalt.

Vi fick börja från början med hoppande bollar, pendlar och andra grundläggande animationsprinciper. Sedan fick vi bygga ihop riggen till vår karaktär och animera den. Nedan ser ni två ihopklipp av dessa:

De sista fyra veckorna gjorde vi ett eget projekt. Jag gjorde en kort animation med tre karaktärer. Här är slutfilmen ”Mr. Squiggly Wiggly”:

Jag passade på att göra en behind the scenes till slutprojektet med, den ser ni här: 

Trots alla utmaningar som finns med stop motion så har tekniken verkligen vunnit över till sin sida och när jag nu jobbar vidare med egna animationsprojekt så är det i stop motion det blir, av flera olika anledningar. Det är så uppfriskande att få jobba med händerna, att allt inte handlar om att sitta framför skärmen och klicka med tvålen utan jag kan skita ner mig med händerna. Jag älskar att skulptera och detta är på något sätt en perfekt kombination av de båda. Med det inte sagt att jag aldrig kommer jobba digitalt igen, verkligen inte, men öj så jag gillar detta. 

Mitt nästa projekt är en leranimation av ett porträtt, jag har helt klart tagit mig vatten över huvudet, men lär mig fantastiskt mycket vilket ju är hela poängen. Får se vad det tar vägen sen! 

Uppdatering av hemsidan

Uppdatering av hemsidan

Att uppdatera hemsidan gör man ju alldeles för sällan! Nu har jag äntligen tagit tag i det för att hemsidan ska spegla det som händer i företaget. Det finns två helt nya sidor, en om animation och en om visualiseringar

Jag har även uppdaterat webshoppen något, plockat bort gammalt skräp och uppdaterat med det som kan räknas som nytt. Beställningar gör man bäst genom att kontakta mig på mail eller via någon social kanal.

Det jag jobbat mest på är att få till lite visualiseringar jag kan publicera precis hur jag vill. Det mesta av visualiseringarna jag har gjort ligger bakom sekretessavtal så jag tog fram den här fantastiska linjen av lyxiga lokalproducerade läskedrycker. Fullständigt fejk så klart, jag kan ju inget om att göra läsk, men jag byggde ett varumärke och gjorde lite visualiseringar på det. 

Annars så händer spännande saker! Företaget lunkar på, men jag har en del lediga tider om någon behöver hjälp. Jag går också en distanskurs på Aardman Academy som heter ”Stop Motion 1”! Där jag lär mig att animera med lergubbar på riktigt! Snart börjar vi på vecka två, men det är superroligt och jag lär mig nytt hela tiden. Skönt att få använda insidan av ”nudeln” och lära sig något nytt och använda händerna lite mer praktiskt också. Kursen kommer pågå till maj och avslutas med ett lite större projekt. 

 

Kontakt:

Frågor?
Kontakta mig på lotta(a)makebelieve
studios.se


Questions? Feel free to contact me at lotta(a)makebelieve
studios.se.